Valokuvasprintti

Viidennen kokonaiskilpailun kolmannen osakilpailun järjesti Esa. Laji oli sanotaanko omaperäinen, kuten kisasta tihkuneet ennakkotiedot antoivat ymmärtääkin.

Sovitulle lähtöpaikalle la 26.9.2009 klo 07.30 Nurmoon Paukanevan lähitienoolle olivat itsensä rehanneet Lassi, Ile ja 3*Järvi. Lähtöpaikalla käytiin kertauksena vielä kisan säännöt ja jaettiin rankingissa top-sijoilla oleville lisäpainot: Lassi - makkarat, Timo - polttopuut ja Tapsa - suklaakekspaketti. Reilun alkuveryttelytaipaleen jälkeen saavuimme varsinaiselle lähtöpaikalle pitkospuiden alkupäähän. 3 minuutin väliaikalähdölle reitille porhalsi selkäkipuinen Lassi (reipas juoksuvauhti), itsevarma Timppa (reipas kävely), voitonhimoinen Tapsa (munaravi), kuvausvehkeilijä Esa (reipas kävely) ja kynnöistä haaveileva Ile (reipas kävely). Tehtävänä oli saattaa itsensä vajaan 3 km:n päässä olevalle laavulle se. matkalla tulee räiskittyä vapaalla teemalla otettuja valokuvia.

Laavulle saavuttiin hieman muuttuneessa järjestyksessä (suluissa osuusaika, sijoitus ja 1. osuuden sijoituspisteet)

 1. Lassi (18,38 min / 1 / 5 p)
 2. Tapsa (20,24 min / 2 / 4 p)
 3. Timo (26,26 min / 3 / 3 p)
 4. Ile (30,22 min / 4 / 2 p)
 5. Esa (35,21 min / 5 / 1 p)

Laavulla tuli syttyi vaivattomasti omista klapeista ja nuotio olikin jo viimeisimmillään joukon häntäpään saavuttaessa urakkansa loppuun. Pienet väliaikapelit, makkarat ja nakit sekä suklaat naamariin ja takaisin paluu autoille oli edessä. Todettiin nuotiolla sekin, että otettujen kuvien lukumäärä vaihteli 9-50 kpl välillä.

Kun autot oli pakattu suuntana oli Ahonkylä ja Esan kämppä, jossa valokuvat raakattaisiin korkeammalla matematiikalla. Matkalla ajeltiin T. Pitkämäen tontin kautta ja todettiin, että korkiaa tupaa pukkaa.
Valokuvien siirto olikin oma haasteensa. Voimakasta vastarintaa vastustaen isäntä sai muun joukkion siirtämään kuvansa MAC-koneelle, vaikka hiiri oli hidas ja vaikka näppis oli outo ja vaikka kuvien siirto oli monimutkaista.
Kukin siirti ottamansa kuvat koneelle ja valkkasi niistä kaksi kuvaa kisan 2. osioon. Homma tehtiin siten, että kuvien ottaja säilyi anonyyminä, että mahdollinen politikointi saadaan eliminoitua. Näiden osalta tehtävänä oli antaa arvostelupisteet (6, 4, 3, 2 ja 1) se. omia kuvia ei saanut äänestää. Kuvia oli arvosteltavana 5 * 2 = 10 kpl. Kuvat saivat seuraavanlaiset pisteet ja kuvan ottaja. Kuvat löytyy tältä sivulta.

 1. 10 pistettä (Ile)
 2. 13 pistettä (Timppa)
 3. 9 pistettä (Esa)
 4. 7 pistettä (Ile)
 5. 10 pistettä (Lassi)
 6. 16 pistettä (Timppa)
 7. 7 pistettä (Tapsa)
 8. 8 pistettä (Esa)
 9. 3 pistettä (Tapsa)
 10. 1 pistettä (Lassi)

Kun kunkin yhteensä saamat pisteet lasketaan yhteen, muodostuu valokuvaosion pisteet seuraavaksi:

1. Timppa (13+16 =29 / 5 p)
2. Ile (10 + 7 = 17 / 4 p *)
3. Esa (9 + 8 = 17 / 3 p *)
4. Lassi (10 +1 = 11 / 2 p)
5. Tapsa (7 + 3 = 10 / 1 p)

*) Koska Ilellä on parempi kuva kuin Esan paras kuva (10 äänestyspistettä vs. 9) , Ile on toinen.

Kun Paukanevan ja valokuvaäänestysosion pisteet lasketaan yhteen todetaan, tämän kisan lopulliset tulokset seuraavanlaisiksi:

Kilpailija
Sijoitus (sprintti/kuvaus)
Pisteet
1. Timo
3/1
10
2. Lassi
1/4
8
3. Ile
4/2
6
4. Tapsa
2/5
4
5. Esa
5/3
3

 

 

 

 

 

Lyhyenä yhteenvetona voidaankin todeta, ettei kiiruhtamalla vaan reippaahkolla retkeilyvauhdilla saa parhaimmat kuvat. Eikä näytä suuri kuvien määräkään korreloivan menestyksen kanssa. Kisa oli jännittävä loppuun asti ja osallistujien sydän sykki viimeiseen pistelaskuun asti, kuin suojuoksussa konsanaan. Kiitokset osallistujille.

Seuraava kisaa ja runsaampaa osallistujamäärää odotellessa.

   t. mukana ollut