Tour de Simpsiö

Vuoden 2012 ensimmäinen osakilpailu toteutui vappuaattona Simpsiön ympäripyöräilynä. Lähtö ja maali sijaitsivat laskettelurinteen parkissa, ja reitti kulki Vanhan Karhunmäen kautta kohti Kitinojaa. Reittisuunnitelmassa oli teroitettu, että jokea ei tule ylittää! Tästä kaikki pitivät hienosti kiinni. Loppuosa reitistä suuntasi kohti Länsikylää, sieltä Alanurmoon ja Liiverin kautta laskettelurinteelle. Matkaa kertyi 30 km.

Kalustospekulointia

Etukäteismielenkiinto kisaa kohtaan oli mielestäni kiitettävää, tuli mieleen alkuaikojen kisapsyykkaukset. Esan suuntaan kisa toi jopa ennakkosuosikin viittaa. Tähän oli perusteena lähinnä työkalu ja kokemukset pyöräilytapahtumista. Gäri hommas ittelleen kunnon mankelin. Osallistuminen jäi kuitenkin lentsun takia autohuoltotiimiin. Kisaan osallistui hienosti kahdeksan urheata heppaa. Ja huoltoporukassa vielä Gärin lisäksi Röyhy, joten aktiivisuus oli todella hienoa. Varustepuoli nousi monessa keskustelussa esiin. Ile oli pitänyt näissä etukäteiskeskusteluissa kynttilää aika lailla vakan alla, kunnes sitten lähtötohinoissa Ilen alla tanjanvelipoijjan maasturi..

Kärkiryhmän irtiotto

Lähtö tapahtui klo 18.00 yhteislähtönä. Keli oli suhteellisen otollinen, puolipilvistä +13°C. Vastatuuli toki toi omat mutkansa kilpailijoiden haalareihin. Alkumatkassa Marski, Timo ja Mara karkasivat kärkiporukkana kohti Karhunmäkeä. Muu porukka seurasi muutaman sadan metrin päässä. Mara sai tarpeekseen melko pian käyräsarvimiehen tasaisesta vedosta, ja Timo roikkui mukana vielä palan matkaa. Kun kärkiporukka kaarsi jokivarteen, laski Marski otteen käyriksen alaosaan, ja sen jälkeen voittajasta ei ollut epäselvyyttä.

Autokunta parkkeerasi risteyksiin, ja kertoi osallistujille väliaikatilanteita matkan varrella. Tästä kiitos heille. Porukka suuntasi kohti Länsikylää. Tapsalla ja Jounilla kertyi pari sakkolenkkiä, kun reitistä tuli esille uusia vaihtoehtoja. Joka tapauksessa kaikki pääsivät lopulta jatkamaan kisaa eteenpäin. Helpottava myötätuuliosuus koitti kun laskeuduttiin kohti Kellojaa ja käännyttiin kohti Alanurmoa. Sillloin tuntui, että kylläpä tämä pyöräily on helppoa. Tässä vaiheessa kisaa Marski paineli pari minuuttia irti Timpasta, Esa ja Ile taistelivat kolmannesta sijasta.

Loppuratkaisu

Loppuhuipennus oli kipuaminen Simpsiön päälle matkan jo painaessa reisipaketissa. Marski saapui voittajana maaliin kun tiuku näytti aikaa 19:04. Timppa seurasi kolme minuuttia myöhemmin. Ile vei Esan loppukirissä parilla sekunnilla. Koko heppaletka oli maalissa klo 19:23. Jouni kärsi pohjekrampeista kisan aikana, ja hän toimi täten marssin peräpään valvojana.

Jatkot tapahtuivat Tapsin pihasaunassa, mihin oli kisarahoilla hankittu juotavaa ja syötävää. Ilta viileni kelin puolesta nopeasti. Yhdessä todettiin, että kisa oli onnistunut ja Marski hoitaa seuraavan koitoksen.

TULOKSET

  1. Markus 1:04

  2. Timo 1:07

  3. Ilkka 1:08:30

  4. Esa 1:08:32

  5. Sami 1:16

  6. Tapio 1:19

  7. Mika 1:21

  8. Jouni 1:23

 

   - Timo -