Puuhevoset metsätaitoilemassa

 Metsätaitokilpailu 15.8.2015

Kesän ensimmäisessä lajissa päästiin taas kokeilemaan uutta lajia kun uusin puuhevonen Jussi järjesti joukoille metsätaitokilpailut. Kilpailupaikkana oli Wanhan Karhunmäen maasto. Tehtävärata pohjautui edellisen päivän Etelä-Pohjalaisten metsäammattilaisten kilpailun rataan.

Tehtävärata oli noin kilometrin mittainen, minkä varrella oli erilaisia yksittäisen puun tai puuston arviointiin liittyviä tehtäviä. Arviointitehtävien lisäksi kilpailuun kuului myös leimaustehtävä. Tehtävänä oli arvioida mm puun pituutta, puuston ikää ja runkotilavuutta.

Tapahtuma aloitettiin perehtymällä metsätaitokilpailun kulkuun. Tässä vaiheessa monella hepalla taisi mennä harjakset jo takkuun. Takut saatiin kuitenkin hyvin selvitettyä ja kaikki pääsi lähtöviivalle. Lähtö tapahtui väliaikalähtönä kahden minuutin välein. Aikaa radan suorittamiseen oli kaikilla 1 tunti ja 15 minuuttia.

Hieman ennen tunnin täyttymistä ensimmäisiä taitoilijoita alkoi tulla maalin ja alkoi ankara spekulointi oikeista vastauksista. Huomattiin, että hajontaa taitaa olla vastauksissa aika paljon, mutta kisan päättymistä ja tulosten julkistamista jäätiin odottelemaan rauhallisin mielin. 

Sijoitukset määräytyi tehtäväradan ja leimaustehtävän yhteispisteiden mukaan. Maksimipisteet oli tehtävistä 105 ja leimauksesta 70 eli yhteensä 175 pistettä. Parhaaksi taitoilijaksi osoittautui Ilkka joka kesti hienosti ennakkosuosikin paineet. Toiseksi tuli Tapio ja kolmanneksi Mikko, joka suoritti radan vasta illan hämärtyessä.

 

LOPPUTULOKSET:

                                       Tehtävät     Leimaus      Yhteensä

  1. Ilkka                       62                 62                 124
  2. Tapio                       54                 62                 116
  3. Mikko                       58                 56                 114
  4. Timo                       55                 48                 103
  5. Lassi                      44                 58                 102
  6. Esa                         41                 52                 93
  7. Harri                       35                 56                 91
  8. Jouni                      38                 52                 90
  9. Juha                      37                 48                 85

Kohti lähtöpaikkaa

 

Kisajärjestäjä Jupun briiffihetki

 

Juha tuumaa

 

Harri yrittää ymmärtää lukemaansa