Parionkikilpailu

Nettitoimittaja löysi kuin löysikin taas näppäimistön eikä mennyt edes puolta vuotta viimeisestä kerrasta. Heinäkuun viimeisenä sunnuntaina käytiin Notkeiden Puuhevosten onkikilpailu. Eikä mikä tahansa onkikilpailu vaan parionkikilpailu. Parit muodostuivat siten, että toisen parista piti olla yhdistyksen jäsen ja toisen ei. Lisäksi parien yhteenlaskettu ikä ei saanut olla yli 60 vuotta. Tämä tarkoitti hyvin pitkälti sitä, että jäsenet joutuivat rekrytoimaan itselleen hyvinkin nuoria kisapartnereita. Lähinnä tulikin siis kyseeseen oma jälkikasvu ja niiden rekrytoimisessa tuskin kenenkään tarvitsi tehdä kovin suuria ylitsepuhumisia. Sen verran jännää puuhaahan tämä kalan narraaminen on, vauvasta vaariin.

 

Kilpailukeskuksena toimi kilpailun järjestäjän, jäsen Jussin, takapiha josta oli lyhyt siirtyminen kala-apajille. Kilpailuaika oli tunti ja paremmuus ratkaistiin sillä kuka saa kappalemääräisesti eniten mitä tahansa kaloja Nurmonjoesta saaliiksi. Kun onkivehkeet oli viritetty, strategiat laadittu ja säännöt selvillä lähti reilu kymmenpäinen joukko, heinikko suhisten, kohti joen penkkaa. Jokainen pari löysi isohkolta kilpailualueelta hyvin ongintapaikan eikä tarvinnut olla ihan vieretysten. Tämä ja mutkitteleva joki mahdollisti sen että pystyi nostamaan kalaa toisilta salaa jolloin ei paljastunut hyvää apajaa. Kunhan vain muisti pitää riemunkiljahduksen mahassaan. Tunnin onkimisen jälkeen kilpailunjärjestäjä ynnäili kaloja yhteen selvittääkseen paremmuuden. Eniten saalista rannoille nosti Arto & Benjam 14kpl. Voitto tuli ylivoimaiseen tapaan sillä mikään muu pari ei saanut edes yli kymmentä fisua. Muut mitalisijat meni Lassille & Samulle ja Ilkalle & Ellelle. Tulosluettelo kokonaisuudessaan löytyy jutun alapuolisesta kuvasta.

 

Jälkipelien lomassa jäsen Jussi perheineen pyöräytti koko kilpailuköörille grillin kuumaksi jonka antimia oli mukava nauttia auringonpaisteen jatkuessa. Kiitos tästä ja koko päivästä kisaorganisaatiolle.

Jälkipelit ja käsipesut

Jälkipelit ja pesu käynnissä (klikkaamalla kuvaa se aukeaa uuteen välilehteen parempilaatuisena).

 

Onkitulokset

Kilpailun tulostaulukko.