NotPuHe Jukola LIVE-seuranta!

Nyt se alkaa. Seitsemän Puuhevosen tämän vuoden kilpailullinen kohokohta käydään tänä viikonloppuna. Tälle sivulle tullaan päivittämään tästä hetkestä lähtien reaaliajassa kaikenlaista oleellista ja einiinoleellista tilannetietoa siitä mitä kaikkea joukkue tekee ennen starttia, mitkä on tuntemukset ennen ja jälkeen osuuksien ja tietysti seurataan itse kilpailun kulkua.

Sivustoja seuraava runsaslukuinen lukijakunta voi osallistua seurantaan mm. laittamalla tämän jutun kommenttiosastolle tsemppiviestejä joukkueelle tai heitellä vaikkapa kysymyksiä joukkueen jäsenille.

Kisajärjestäjien tulospalvelusta voit seurata joukkueen edistymistä syöttämällä joukkueen kilpailunumeron 944. Haasteen heittänyt Hellanmaan Teräs kilpailee numerolla 1352. Jos viime vuosien ilmiöt toistuvat niin tulospalvelu on kisan alkupuolella sen verran ruuhkainen että seuranta ei aivan sutjakkaasti onnistu.

 

 • Klo 19:50: Nettitoimitus kiittää ja pokkaa joka suuntaa. Loppuun vielä projektipäällikön terveiset kotiinpalun jälkeen:

  Ensinnäkin alkuun kiitokset kannustajille! Yön tunteina teltassa oli mukava seurata sekä väliaikoja, että kotisivuilla tapahtuvaa keskustelua.
  Tämän vuoden projekti on siis saatu päätökseen erittäin vaihtelevien ja vaikeiden viestiosuuksien jälkeen. Saavutuksena paras sijoitus mitä yhdistyksen porukalla on aiemmin saavutettu. Tästä on hyvä jatkaa! Vahvasti toivon, että ensi vuoden Jukolaan voitaisiin todella harkita kahden joukkueen ilmoittautumista!

  Erityiskiitoksen tämän vuoden Jukolasta pitää antaa Harrille, joka tuli Hyvinkään vesisateeseen suoraan Kuala Lumpurista.

 • Klo 19.44: Joukkueen sijoitus on tällä hetkellä 637. Kirkkaasti oma ennätys joka aiemmin taisi olla Simpsiö-Jukolan sija 789. Hyvä suoritus kun kuultiin heittoja myös siitä että  joukkue ei pääse edes maaliin näin haasteellisissa maastoissa.
 • Klo 12:32: Haasteen heittänyt Hellanmaan Teräs käytti viestiin n. 1h 15min vähemmän aikaa kuin puuhevoset joten Teräs vei voiton tässä kamppailussa. Hieno kokonaissuoritus myös heiltäkin. Onnittelut! 
 • Klo 12:14: Suoritus tehty! Sijaluku on tällä hetkellä 630. Sijoitus tullee vielä muuttumaan mutta eiköhän oma ennätys tule ainakin.
 • Klo 11:34: Markuskin saapui maaliin. Sijoitus petraantui lukuun 673. Hyvä hyvä. Joukkue on tekemässä omaa ennätystään.
 • Klo 09:20: Arton kommentit suorituksensa jälkeen "Puolessa välissä 10 min pummi. Sitten pian kaatuminen ja kompassi hajalle. Hyvin meni muuten."
 • Klo 09:17: Maralta myös hyvä suoritus, sijoitus nyt 685.
 • Klo 07:12: Teräs on löytänyt rastit myös mallikkaasti. Neljän osuuden jälkeen Puuhevoset on noin 20 min. jäljessä.
 • Klo 07:00: Loistavasti kulkee edelleen. Mika toi joukkueen vaihtoon sijalla 605 ja Arto tuli aivan hetki sitten sijalla 547 maaliin.
 • Klo 06:48: Ilen tunnelmat avausosuuden jälkeen. "Avaus sujui kohtuullisesti, vain pari alle 5 min. pummia. Keli oli pimeä ja maasto raskas sekä tarkkaa suunnistusta vaativa."
 • Klo 05:10: Mika paahtaa kohti maalia, nyt on isku päällä, sijoitus paranemas edelleen. Arto lähti jo vaihtoalueelle, oli määrätietoinen ilme, saattoi vähä jänskättääkin. projektipäällikköön luotetaan kuin vuoreen. Teltta vaikenee toviksi..
 • Klo 03:00: Lassi maalissa, alun tunnustelun ja hakemisen jälkeen lähti kulkemaan paremmin, sijoitus parani 37:llä. Pimiää oli ja muutama vaikea väli, lamppu pelas loistavasti eikä vara-akkua, varalamppua eikä varalampun varalamppua tarvittu. Hyvin menöö!
 • Klo 01:34: Lassi aloitti varman päälle ekalle väliaikapisteelle, sijoitus 803. Teräs löysi turboruuvin ja meni ohi. Nyt Lapuan pään nettitoimitus menee punkkaan mutta tullaan taajuksille takas kun voittaja on tulossa maaliin. Pojat päivittelevät tietoja teltasta siten miten olosuhteet antaa myöten.
 • Klo 00:58: Ile maalissa ja sijoitus on loistava 671. Matka kesti karvan alle 2 tuntia. Kaikkien aikojen Notpuhe aloitus ja missä olosuhteissa! Teräs on 4 minuuttia perässä. Hyviä suorituksia.
 • Klo 00:38: 7,7km. Sijoitus 696, loistavaa menoa edelleen. Toivotaan että poikien lamput toimii koko yön. On tuolla sen verran säkkipimeää. Selostajakin sanoi että tästä on tulossa kaikkien aikojen Jukola "..on pimeää, on märkää...huh huh". Kovia pummeja tekee "ammattilaiset".
 • Klo 23:26: Ileltä loistava aloitus 2.7km! Sijoitus 625 ja aika 28:48. Onkohan koskaan aloitettu näin hyvin? Epäilen.
 • Klo 23:13: Projektipäällikkö: "Viimeisin yhteydenotto Teräkseen osoitti Hellanmaan poikien puntin tutisevan...ainut jonka hermo piti oli Keijo...se nukkui.". Sivujemme lukijat luottaa prosentein 66-34 että Puuhevoset selvittää erittäin haastavan maaston Terästä paremmin.
 • Klo 23:02: Upeannäköinen lähtö lintuperspektiivistä katsottuna. Toivotaan että sade nyt hellittäisi.
 • Klo 22:51: Vesisade yltyy koko ajan ja pimeää tulee olemaan heti metsään siirtymisen jälkeen.
 • Klo 22:45: Sataa ja tuuloo. Ile siirtyi lähtöpaikalle. Hiljainen (lue keskittynyt) notpuhe avaaja. Ei herunut viime hetken kommentteja. Nyt virittelemään kanavat oikeille taajuuksille.
 • Klo 22:23: Reilu puolituntia lähtöön. Miehistö lähti saattelemaan Ileä lähtöalueelle ja seuraamaan itse lähtöä. Startin jälkeen saadaan varmaan tuoreita tunnelmia.
 • Klo 21:32: Lievä häpeän tunne valtasi teltan: Projektipäällikkö levitti vaaleanpunaisen lakanan makuupaikalleen. Eipä varmasti ole ennen sotilasteltassa moista koettu!
 • Klo 21:17: Tunnelma edelleen odottava. Arto psyykkaa porukkaa kertaamalla Tampereen Jukolan osuusaikoja ja sijoituksia. Timo asentaa tyynyliinaa. Ile ottaa jo alkulämpöä...makuupussissa, kun pihalla ripottelee vielä vettä.
 • Klo 20:56: Muistutuksena NotPuHen juoksujärjestys: 1 Ilkka, 2 Lassi, 3 Mika, 4 Arto, 5 Sami, 6 Markus, 7 Timo.
 • Klo 20:30: Rauhallisen odottava tunnelma. Osuudet on kerrattu ja kokonaisnousut. Hymy hyytyi. Teltassa Ile virittelee jo varusteita.
 • Klo 20:08: Kaikki autokunnat, kanakoiramiesten mukaan lukien, on saapunut kisapaikalle. Vettä kuulemma sataa edelleen.
 • Klo 18:49: Kutososuuden juoksija sai ahaa-elämyksen peukalokompassin käytöstä. Suunta oikes kertaheitolla 15 astetta.

Ahaa

 • Klo 18:21: Marskilla huolia: Makuupaikka on kuhmurainen! Ile, Lassi ja Malesian vahvistus vertailevat keskenään millä tekevät golfissa avauslyönnin.
 • Klo 17:39: Sade on alkanut kisapaikalla. Ennusteiden mukaan ei kuitenkaan mitään pahaa myräkkää ole tulossa.
 • Klo 17:14: Venlan voittaja ja Daniel W maalissa. Nyt odotellaan auto nro.2 saapumista telttakylään.
 • Klo 15:30: Kisakuvia paikanpäältä.

Palvelu_pelaa 

Palvelu pelaa. NotPuHe kuljettaa tavarat mönkijällä.  

Telttapaikka

Tulisko järjestäjät apuun? ;-)      

Ilmapiirin haistelua

Ilmapiirin nuuskimista. 

 • Klo 15:05: Valmisteluosasto on päässyt perille ja leiri on pystyssä! Malesianvahvistus saapui kans paikalle. Keli on tuulinen, jäi pressu laittamatta, oli riski että neljä köykäästä miestä lähtöö tuulen mukana. Lähdetään kattomaan venlojen viestiä. Uunituoreita kuvia kisapaikalta tulossa hetken kuluttua...
 • Klo 14:55: Satelliittiyhteyksissä pieniä viiveitä. Tällä hetkellä sivujen kävijät uskovat että Puuhevoset pesevät Hellanmaan Teräksen. Prosentit hepoille 61%-39%. Äänestysaika loppuu klo 23.
 • Klo 12:04: Auto nro.1 tarkentaa edellistä tiedotettaan "...Projektipäällikkö etunenässä".
 • Klo 12:01: Auto nro.1 tiedottaa "Hämeenlinnassa tankattu kuvut täyteen ja viimeinen erikoiskoe kohti Jukolaa käynnistyi. NotPuHe-kisajoukkueesta osa saapuu vasta illasta valmiille nuotiolle."

Tankkaus

Olikohan ruoka arveluttavaa vai kisako jännittää?

 • Klo 11:06: Auto nro.2 lähti kohti Hyvinkäätä. Reitti Vaasa-Lapua-Ideapark-Hyvinkää.
 • Klo 8:57: Autokunta nro.1 menosssa Alavudella. Karttoja tutkitaan jo innolla joten kisajännitys alkaa nousemaan.
 • Klo 8:00: Ensimmäinen autokunta starttasi neljän Hepan voimin kohti Hyvinkäätä.

maalin pääsi 1096 joukkuetta, oli paljon keskeyttäneitä ja hylättyjä.

 

onneksi olkoon hyvästä suunnistuksesta koko porukalle!!!

 

oliko paljo väkiä yhteislähärös?

 

Palio. Ensin lähettettiin pelkästään ankkurit matkaan, pikainen arvio kertoisi niitä olleen vielä paikalla 1253/1550 (ankkurit/alkuperinen osanaottaja määrä)

Vartti ankkureitten jälkeen lähetettiin vielä jäjellä olevat 2...6 osuuksien juoksijat, joita oli vielä ankkureitakin enemmän.

Ratamestari kehui tehneensä vaativan radan haastatteluissa ja näytti onnistuneen

 

Huolestuttavia uutisia. Timpan puuroryynit oli jääny Rannan kaupan ostoskärryyn. Ei voi startata. Tapsa lähti tuomaan pakettia Lapualta puoli neljän aikaan. Jännää, ehtiikö Timppa saadaa puuronsa ennen ens kesän Jukolaa?

 

Dodiin. Maradona menee niinkuin kaimapoika valmentajana konsanaan. Mettä on täynnä käsivirheitä, mutta rastit löytyy - 2,7 km takana ja sijoitus 537. Nyt kun nilikat kestääs...

 

hyvä poijjat 609 tällä hetkellä

 

kävin vaan tarkastamas tilanteen,hyvin mönöö!!! ei muuta takaasin punkkahan.
t.työläänen

 

Joo, nyt huomasin. Tällä hetkellä sijoitus 634. Onko näin?

 

NotPuHe:n joukkue hajoamassa ensi Jukolaan, sillä Markus siirtymässä Haldenin joukkueeseen...???

 

Nyt on niin jännittävää, ettei tästä voi mihinkään maata mennä...

 

illelle tuloo väliaikoja oikein urakalla :)

 

No niin, Lassi, tsemppiä sinne maastoon...

 

hellanmaa kirii pari minuuttia peräs

 

ile jatkaa hyvin 696

 

virkiä 1, keskeytti

 

Nua kommenttiajat tuloovat väärällä kellonajalla. Tunti piäles! Kello on yli puolen yän, mutta kommentit näyttää leimaantuvan 23:n jälkeen. Hyviä öitä ja rasteja!

 

Hyvä huomio. Jouduin kauan pähkäilemään että missä muka kellonaika on väärin. Aikaleima näkyy nimittän oikein niille jotka on kirjautuneena sivustolle. Satunnaisille vierailijoille näytetään jotain Ruattin aikaa. Katsotaan saadaanko korjattua...

 

5,7 km; Ile 651. Virkiä 2:sta 1,43 peräs. Hianoo!

 

ei oo lasu lähteny...tuas se vieres hermooloo. Jännityksellä odotetaan ilen toista väliaikaa...

 

512 joukkuetta menny 5,7 km ohi. Joten tovi menee vielä...

 

HYVÄ, ILE!!!!BT

 

Joko Lassi on lähtenyt sinne metsikköön?

 

Jos on metsään mennyt niin ei ainakaan viestiä viemään. Lassi varmaan lähtee tuossa klo 1:n tienoilla omalle osuudelleen.

 

toiseksi paras lapualaas joukkue tällä hetkellä ;)

 

Ettei vaan olis paras!?! Virkiällä ei oo osuusaikoja?

 

Tai itse asiassa oli - 2-joukkueella :(

 

Dodiin, nyt sitten Jukolan pariin. Piti seurata ensin Svenssonoiden häät, istuttaa omppupuut ja tsempata Danskan pojat 2-1 voittoon Kamerunista. Kyllä oli vauhtia!
Näyttäis, ettei Ilellä ei oo ainakaan mitään hätää. Vanhasen Masa suojeloo koko kisoja. Ja Marallakin on hyvä olla - Arhinmäki jatkaa pj:nä. Gärylläkin on turvallista, kun Greenpease varjelee selustaa ;)Tsemppiä koko jengille!! Päätä enemmän kun jalakoja!

 

Täällä kotikatsomossa pari varsaakin vielä valvoo... Toivovat, että isin joukkue voittaisi ja kyselevät, että mitähän ekaksi tuleva joukkue saa palkinnoksi :)

 

Näyttääkö yhtään siltä, että pikkuisen sade lakkais?
Vai onko se ihan kaatosellaista?

 

tuulee niin perk.... Kolmos ja nelos osuuden juoksijat toivottavat humisevasta teltasta hyvät yöt. Helikopterin ääni surraa taustalla....ja mitä lakanoihin tulee niin meillä rva ei sekaannu pakkauspuuhiin. :)

 

Niin, niistä lakanoosta viälä. Kyllä nauroon aivan maha kippuras. Tamma-jaostolaanen vissihin pakannu....Jos sattuu seliän alle kivi, nii on ny jotaki "pehemoosta".

 

Sehän on selvä, että jos Tamma-jaostolaiset ei koskisi puuheppojen repun sisältöön laisinkaan niin matkassa ei olisi kuin kengät ja kompassi. Puolelta unohtuisi noistakin toinen kotiin.

 

No niin. Ile sitten matkahan...Lapua valavoo.
Kiva seurata täältä.

 

Aivan loistava tulospalvelu! Laukkaan vaan, ratsut!

 

Tsemppiä ny, puuhevooset!

Me täälä seuraamma koko yän. Ei muuta ku letkas vaan ja keinutellen etehenpäin.Täälä jännittää vissihin enemmän ku teitä.Onko ne mäet jyrkempiä ku Simpsiöllä?

 

Tsempit meni perille. Juuri saamani vastaus kysymykseesi kuului "On jyrkkiä...Ei mennä edes nelinkontin raapimalla ylähä."

 

Nyt alkaa olla kanakoirat tuomittuna, joten viimeinen autokuntakin lähtee tästä pikku hiljaa liikkeelle. Tankkaus on sujunut hyvin. Projektipäällikkö havaittu Lapuan kotipizzas.

 

Hyvä hyvä. Ajelkaa turvallisesti. Projektipäällikkö tuskin jaksaa pizzalätyllä koko iltaa. Paikanpäällä sitten vähintään makkaraperunat vielä. Venlat lähti justiinsa matkaan ja sää näyttää ainakin vielä kisapaikalla ihan ok:lta.