Mikkeli-Jukola 2009

Kolmanteen Jukolaansa Notkeat Puuhevoset lähti hieman sekavin tunnelmin, terveystilanne ei ollut paras mahdollinen ja epävarmuustekijöitä oli ilmassa valmisteluosaston startatessa kohti Mikkeliä perjantai-iltana. Luottoankkuri-Timo oli vatsataudissa ja Tapsa puolittain toipilaana, Markus houkuteltiin mukaan viime hetkillä.

Itse kilpailu suunnistettiin Kalevankankaan nopeakulkuisessa maastossa, jossa oli runsaasti metsäautoteitä ja polkuja. Ensimmäisella osuudella nähtiin ns. ratamestarin erikoinen, kun matkaa 1-rastille oli yli 4 km.

Osuus osuudelta Notkeat Puuhevoset hivuttautui lähemmäs Virkiä-Jukolassa saavutettua toistaiseksi parasta loppusijoitusta 790, vain Samin harmillinen loukkaantuminen muutama kilometri ennen maalia jäi tälle esteeksi Samin taistellessa silti hienosti maaliin. Tapio teki vakuuttavan Jukola-debyytin ja Markus sai myös pään auki vahvistaessaan Virkiän III-joukkuetta. Esimerkkiä porukalle näytti itse projektipäällikkö Arto sijoittumalla omalla osuudellaan sijalle 734. Kotiinviemisinä Puuhevosilla oli 944. sija ja ripakopallinen lisää kokemusta.