Golf

Golfkilpailun raportti Ruuhikoskelta 20.8.2005.

Valmistelu ja kokoontuminen
Harri ja Esa järjesti NotPuHen neljännen virallisen osakilpailun Nurmon Ruuhikoskella golfin merkeissä. Kisa päätti samalla yhdistyksen historian ensimmäisen kokonaiskilpailun. Kilpailuun otti osaa 8 jäsentä, joukossa neljä sellaista heppaa joilla oli mahdollisuus saavuttaa kokonaiskilpailun voitto.

Jälleen osui kisapäivälle mainiot sääolosuhteet. Kauniina lauantaiaamuna lähdettiin puksuttamaan autoilla kohti Nurmoa. Matkan suurin puheenaihe oli se, että oltiinko lähdetty golf-etiketin vaatimilla asusteilla matkaan. Nuorimmat Järvet eivät olleet saaneet edellistä yötään nukuttua kun mielessä oli vain pyörinyt puketumisongelmat. Matkareppuun oli kuulemma pakattu varmuuden vuoksi kolmet eri asut varmistaen, että joku kelpaa etikettipukeutumiseen.

Perille saavuttuamme meitä odotti Mikko, golf opettajamme. Alkujorinoiden jälkeen kisan järjestäjät lähtivät vinguttamaan yhdistyksen luottokorttia golfklubille. Kisaajille piti saada runsaasti keppejä ja palloja.

Harjoittelu
Tarvikkeet saatuamme suunnistettiin harjoitusrangelle jossa Mikko piti reilun vartin pikaopetuksen golfista. Tapsaa hyödytti eniten se tieto miten mailasta pidetään kiinni ja kummasta päästä. Opetuksen jälkeen alettiin mätkimään pieniä valkoisia palluruisia pellolle. Jokainen joutui tässä vaiheessa toteamaan, että on se vaan yllättävän vaikeaa osua liikkumattomaan palloon. Tämän yhdistyksen kaikki jäsenet ovat tottuneet hutkimaan sellaisia palloja jotka tulevat ylhäältä alaspäin. Täytyy sanoa, että osuvatkin semmoisiin huomattavasti paremmin. Vaikka meille kerrottiinkin, että palloa ei tarvitse/saa lyödä täydellä voimalla vaan, että sitä lyödään aina samalla tyylillä (swingillä?), niin silti moni hairahtui kokeilemaan lyömään hampaat irvessä. Osaltaan tähän vaikutti varmaan ne useat, vain parikymmentä metriä kantaneet, ”sammakko-lyönnit”. Pesäpalloilijat kun on tottunut, että voimalla niitä takalaittomiakin saadaan.

Kun sangollinen palloja oli lyöty rangelle niin siirryttiin chippi-lyönnin ja puttauksen puolelle. Näissä osioissa ei vietetty ihan niin paljoa aikaa kuin rangella. Ehkä meistä ei ole näpertelylyöntien lyöjiksi. Vielä ennen itse kilpailua kuunneltiin Mikon kertomia golfsääntöjä. Sääntöjä tuntui olevan enemmän kuin hyttysiä Sysmän torilla. Sääntökatselmuksen jälkeen jaettiin porukka kahteen ryhmään ja ensimmäinen näistä siirtyi harjoitusradan ykkösväylälle.

Kilpailu
Mara, Harri, Tapsa ja allekirjoittanut lähtivät ensimmäisinä suorittamaan ykkösväylää. Saatuamme Tapsan pois bunkkerista ja pelattuamme reiän loppuun peräämme lähti kakkosryhmä. Tähän ryhmään kuului Esa, Lassi, Timo, Ile ja Mikko. Siinä sitten mentiin ryhminä peräkkäin väylältä toiselle. Lyöntejä singahteli kisan aikana ties mihin pusikkoon ja välillä jopa pallo upposi pitkienkin puttien jälkeen kuppiin. Harri(?) käytti kolmosreiällä apuna myös ladon seinää päästääkseen lähemmäksi viheriötä. Se näytti tepsivän kun tulosluetteloa katsoo. Kaksi kierrosta kierrettyämme siirryttiin klubin terassille nauttimaan virvokkeita. Samalla järjestäjät ynnäsivät tuloksia yhteen ja valmistautuivat julistamaan kisan tulokset. Allekirjoittaneen kainalot alkoivat tässä vaiheessa hikoilemaan, ei tuloksien jännittämisen vaan kuumeen nousemisen johdosta :). Kilpailun voitti, yllättäen yksi kisan järjestäjistä, Harri. Ettei vain herra olisi salaa harjoitellut Etelä-Suomessa. Kahden lyönnin päähän voittajasta jäi Lassi joka teki toisella kierroksella huiman tuloksen, 10 lyöntiä. Tällä toisen kierroksen kirillä Lassi löi allekirjoittaneen kokonaiskisassa vaivaisella yhdellä lyönnillä. Muut sijoitukset löytyy sivuilta.

Jälkipelit
Kilpailun jälkipelit suoritettiin Tapsan pihasaunassa. Jälkipelien kulusta ei ole jutun kirjoittajalla tietoa sillä jouduin samantien kisan päätyttyä vuodepotilaaksi. Mutta olettaa sopii, että virvokkeita ja grillihiiliä on illan aikana kulunut ruhtinaallisesti.

Kisan erikoisuudet:
Lassin toisen kierroksen tulos, 10 lyöntiä. Kova juttu.
Maran ailahtelevuus. Ensin par ja sitten seuraavalla reiällä +9. (Onkohan tuo joku tripla albatrossi?)
Tapsa käytti yhden lyönnin puolikkaaseen palloon.
Ilen mailanheittoa ja manailua ei kuulunut, ainakaan ykkösryhmälle asti.

 

Kilpailu koostui kolmesta väylästä jotka pelattiin kahteen kertaan.

Notpuhe jäsenen sijoitus Kierros I (lyönnit) Kierros II (lyönnit) Lyönnit yhteensä
Ranking pisteet
1. Harri 4+4+3 = 11 5+5+6= 16
27
12
2. Lassi 6+5+8= 19 3+3+4= 10
29
8
3. Jouni 5+4+4= 13 6+5+6= 17
30
6
4. Timo 5+5+7= 17 5+4+6= 15
32
4
5. Ile 5+6+9= 20 5+5+4= 14
34
3
6. Esa 5+7+8= 20 10+4+4= 18
38
2
7. Tapsa 9+4+9= 22 8+5+6= 19
41
1
8. Mara 6+7+11=24 5+3+12=20
44
0