Kokonaiskilpailun säännöt

Kokonaiskilpailu

Notkeiden Puuhevosten vuotuinen kokonaiskilpailu muodostuu neljästä osakilpailusta, joissa eniten pisteitä kerännyt jäsen kruunataan Vuoden Notkeimmaksi Puuhevoseksi. Palkintoseremonia on perinteisesti järjestetty vuosikokouksen yhteydessä vuodenvaihteen tienoilla.

Jokaisessa osakilpailussa jaetaan pisteitä osallistujille menestyksen mukaan. Jotta estyminen yhdestä kokonaiskilpailusta ei vielä veisi menestymismahdollisuuksia kokonaiskilpailun suhteen, neljästä osakilpailusta kolmen parhaan pisteet otetaan huomioon laskettaessa kilpailijan kokonaiskilpailun pistemäärää.

Osakilpailu

Osakilpailu voi olla minkälainen kilpailu tahansa, kunhan se ei ole arvostelu- tai joukkuelaji. Osakilpailun ei myöskään tarvitse olla ns. tunnettu laji, vaan sen voi myös itse kehitellä. Osakilpailuja järjestetään vuosikokouksessa jaettavien vastuuvuorojen perusteella, kukin vuorollaan. Jokaiseen osakilpailuun on varattu yhdistyksen tililtä 70 € järjestelykustannuksiin, jolloin tämän ylittävä osa kustannuksista jaetaan osallistujien kesken.

Pistelasku

Osakilpailussa jaetaan pisteitä sijoituksen mukaan. Seitsemälle ensimmäiselle jaetaan pisteitä seuraavasti: Voittaja saa 10, toiseksi tullut 8, kolmas 6, neljäs 4, viides 3, kuudes 2 pistettä ja seitsemäs 1 pisteen.